OVER
  ORTHODONTIE

een mooi en correct gebit is
een investering in jezelf en je
gezondheid

Rechte tanden én een gezond gebit

De meeste mensen kiezen voor een beugel omdat ze graag rechte tanden willen. Want wie wil er nu geen stralende glimlach?

Maar het belangrijkste doel van de behandeling is dat een gebit goed functioneert en dat je tanden mooi op elkaar passen. Enkel zo blijven je tanden lang op de juiste plaats staan. Je loopt bovendien minder kans op slijtage zoals bijvoorbeeld stukgebeten tanden. Je kunt dus veel langer van je eigen gebit genieten en dit komt ook je algemene gezondheid ten goede.

Daarom zal je tandarts je doorverwijzen naar een orthodontist als je tanden niet correct passen. Maar uiteraard mag je ook altijd zelf een afspraak maken in onze praktijk. Dan bekijken we of er problemen zijn en wat we eraan kunnen doen.

Voor kinderen en volwassenen

Het goede nieuws is dat je ook als volwassene je tanden kunt laten corrigeren. Het enige nadeel is dat de behandeling langer duurt dan bij een minderjarige. En soms is het ook complexer. Simpelweg omdat een kindermond zich gemakkelijker aanpast. Bovendien groeien jongeren hard in de pubertijd en volwassenen uiteraard niet meer.

Je komt dus het best met je kind naar de orthodontist als je vermoedt dat het een beugel nodig heeft. Dat is meestal rond 12 jaar, als je kind nog een paar melktanden heeft. Vroeger hoef je meestal niet langs te komen. Je kind heeft dan nog te veel melktanden en dan heeft een beugel weinig nut. Tenzij er sprake is van een ernstige afwijking, maar in dat geval zal je tandarts je zeker op tijd doorverwijzen.

Wees er op tijd bij

Je merkt het ook bij de tandarts: je moet ruim op voorhand je afspraak maken. Ook in onze praktijk lopen de wachttijden op. Zelfs tot meer dan twee jaar.

Boek dus op tijd je eerste afspraak. Dan bespreken we of we de behandeling al dan niet kunnen opstarten. Hoe zo’n behandeling verloopt?

Opgelet!!

Om te genieten van een terugbetaling via je mutualiteit, moet je de behandeling opstarten voor de leeftijd van 15 jaar

Praktijk Axel Kamoen

Al sinds 1996 voeren we de meest uiteenlopende tandcorrecties uit in onze praktijk. Bovendien scholen we ons regelmatig bij in moderne technieken met bewezen resultaat. Dat betekent ook dat we blijven innoveren in nieuwe materialen en apparatuur. Uiteraard voldoen we in onze praktijk aan de hoogste hygiënische normen. Daarnaast vinden we persoonlijk contact met iedere patiënt belangrijk. Zo helpen we je stap voor stap door de behandeling en geven we graag een antwoord op al jouw vragen.

Maak je afspraak

Bel ons, en dan zetten we je op de wachtlijst voor een eerste consultatie. We nemen ruim op voorhand opnieuw contact met je op om een afspraak in te plannen wanneer je aan de beurt bent. Hou wel rekening met een wachttijd van meer dan twee jaar. Neem dus liever te vroeg dan te laat contact met ons op.