Jouw
  behandeling

1

de eerste
  consultatie

Bij je eerste bezoek aan onze praktijk vul je een korte medische vragenlijst in. Daarna nemen we een foto van je tanden en kijkt onze orthodontist in je mond. Zo vormt hij al een beeld van de problemen.

Als het tijd is om aan je behandeling te beginnen, dan plannen we meteen een tweede afspraak in. Wanneer je beter nog wat wacht met een beugel, als je kind te jong is bijvoorbeeld, ondernemen we voorlopig nog niets. Je krijgt op tijd een brief met de herinnering om een tweede afspraak in te plannen.

Na deze eerste consultatie ben je al een stuk wijzer. De orthodontist vertelt namelijk wat er aan de hand is en wat je mag verwachten. Je krijgt ook alle tijd om vragen te stellen. Bovendien helpen we je verder met je tandverzekering en de documenten voor je mutualiteit.

2

uitgebreid
  onderzoek

Tijdens je volgende bezoek aan onze praktijk doen we een uitgebreid onderzoek. Nadat we röntgenfoto’s hebben genomen van je tanden en kaken, maken we ook een 3D-scan van je gebit. Zo creëren we een virtuele afdruk van je mond. We hoeven dus geen gebitsmodel te maken door een vies papje in je mond.

Daarna maken we nog foto’s van je gezicht om te zien of alles in de juiste verhouding is. Nadat we al deze onderzoeken hebben gedaan, plannen we een derde afspraak in. Zo heeft de orthodontist de tijd om alles goed te bekijken en een behandeling op jouw maat te maken.

3

Behandeling
  bespreken

Het moment van de waarheid: wat kan er beter met je tanden en hoe gaan we dat realiseren? De orthodontist vertelt hoe de volledige behandeling eruit zal zien en hoe de planning zal verlopen.

Heeft je kaak ook een correctie nodig? Dan moet je soms kaakchirurgie ondergaan. Daarvoor verwijzen we je door naar een team van gespecialiseerde kaakchirurgen waarmee we al lang samenwerken.

Ten slotte bekijken we ook het financiële plaatje. Na jouw goedkeuring kan de behandeling dan starten.

Bij deze afspraak moet er dus een volwassene aanwezig zijn die zijn of haar goedkeuring voor de opstart van het behandeltraject geeft. Tijdens volgende stappen in de behandeling mogen minderjarigen ook alleen komen.

4

Beugel
  plaatsen

We beginnen met goed nieuws: een beugel plaatsen is niet pijnlijk. Het duurt alleen wel eventjes. Daarna vertellen we hoe je je beugel en tanden het best onderhoudt en je krijgt daarvoor ook het nodige materiaal mee naar huis.

Bij onze FAQ’s vind je meer info over hoe je je tanden en je beugel goed poetst en wat je moet doen bij problemen.

5

Maandelijkse
  controles

Elke maand kom je even langs om je beugel te laten controleren. We maken de draadjes los en de orthodontist bekijkt of alles volgens schema loopt. We doen eventueel enkele aanpassingen en zetten de draadjes opnieuw vast. Uiteraard vertellen we je wat we doen en waarom.

We vragen je wel je tanden en beugel even goed te poetsen voordat je op controle komt. Dat is prettiger werken voor ons. Poetsen kan ook in onze poetshoek.

Voor deze controles mogen minderjarigen alleen komen.

6

Nabehandeling

Het zit erop! Je tanden staan nu zoals het hoort en we gaan ervoor zorgen dat dit zo blijft. Dat kan door een draadje achter je tanden of eventueel een apparaatje om ze op hun plaats te houden. Wat de nabehandeling inhoudt, hangt af van patiënt tot patiënt. Als het zover is, bespreken we alles grondig met jou.